Om oss

Föreningen SödertäljeOperan bildades 1980 av fyra lärare vid Södertälje kulturskola. De fyra lärarna var Giovanni Impellizzeri, Monica Arinell, Pia Stenius och Vigo Löfcrantz.

Syftet med föreningen var att tillsammans med musik- och teaterintresserade Södertäljebor producera opera, operett och musikalföreställningar.

Redan 1981 var man färdig för den första operapremiären som var "Madame Butterfly". Sedan dess har föreningen hunnit med att producera och genomföra fler än 15 uppsättningar.   

Alla föreställningar vi producerar görs i samarbete med kultur och fritid i Södertälje.

Föreningens organisation och storlek har förändrats över tiden. Idag består föreningen av ett 50 tal medlemmar, varav de flesta är aktiva sångare i kören. Föreningen leds av en styrelse där även den musikaliska och konstnärliga ledningen finns med. Giovanni Impellizzeri som varit med från starten är för närvarande föreningens musikaliske ledare och dirigent.

Stommen i SödertäljeOperan har alltid varit kören. Idag är vi ett 30-tal sångare som alla har sången som sitt stora fritidsintresse.   

Föreningens ambition har varit att producera en uppsättning varje år. För att behålla en kontinuerlig verksamhet för kören, som är kärnan i föreningen, försöker SödertäljeOperan varva de större uppsättningarna med andra typer av framträdanden, exempelvis konserter.

Styrelse 2009-2010

Ordförande        Conny Borg

Kassör                Ilona Autio

Sekreterare       Bengt Tandberg

Ledamot            Giovanni Impellizzeri

Ledamot            Leslie Challis

Suppleant         Jan Söderström

 

Medlemsskap 

Terminavgift är 250kr och betalas in i böjan på terminen på

Södertäljeoperans postigirokonto 25 79 07-6